środa, 18 czerwca 2014

Koktajl truskawkowo-jabłkowy z imbirem


Czyż ten kolor nie jest wspaniały? :) uwielbiam miksować owoce, bo potem można uzyskać takie cuda :) Walory mamy oczywiście nie tylko estetyczne, ale i smakowe. Koktajle owocowe dostarczają dużo witamin. W dodatku ich przygotowanie jest bardzo szybkie. W dzisiejszym koktajlu żyłam gotowego soku jabłkowego 100% co znacznie przyspieszyło proces jego przygotowania. Dodałam również imbir, by wspomóc wzmocnienie odporności. Nie wiem czy wiecie, ale imbir ma również działanie przeciwwymiotne i zapobiega mdłościom. Polecam więc wszystkim Paniom w ciąży.

Składniki na 3 porcje:
  • 250-300g truskawek
  • 250 ml soku jabłkowego
  • starty imbir (około 1/2-1 łyżeczki)*

Truskawki odszypułkować. Włożyć do blendera. Zalać sokiem jabłkowym, dodać starty imbir. Zmiksować. Przelać do szklanek i pić na zdrowie:)

* - imbir ma  intensywny smak, więc musimy uważać z jego ilością.


5 komentarzy:

  1. Mniam ... ale piękne te buteleczki :) Pyszności.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda śicznie! ; )
    Urocze buteleczki! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Truskawki obniżają ciśnienie i wpływają na lepsze samopoczucie. Czasem jednak uczulają, dlatego należy je spożywać umiarkowanie. Polecam ten przepis

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...